KULTURBINGO onsdag d. 6. april 2022

Så blev Dansk Rakkerpak & Faster Cools helt nye koncept KULTURBINGO endeligt skudt i luften efter to aflysninger (pga. Coronapandemien) og det blev en aldeles fantastisk aften, hvor publikum både gik ihærdigt op i at spille Bingo og forsøge at vinde de attraktive kulturelle præmier fra alle Næstveds kulturudbydere og samtidigt nød de skøre og skæve figurer og den liflige musik.

Aftenens vært Tonny Tombola (Niels Grønne) var i absolut topform og levede til fulde op til sin ry som en af underholdningsindustriens helt store kanoner. Kvindebedårer, enhver svigerfars drøm og en legende indenfor bingouniverset. Tonnys troløse assistent gennem modgang og medgang Judith De Friis (Kirsten Nottelmann Rav) var også i hopla og selvom der ind i mellem var et par kurrer på bingotråden mellem dem blev de heldigvis hele tiden gode venner igen.

Tonny Tombola delte hverken kaffe, solbærvin eller flæskestege ud som publikum. Til gengæld var Kulturbingos hylder fyldte med fantastiske kulturelle præmier fra alle Næstved Kulturinstitutioner og andre kulturaktører som publikum tog imod med kyshånd.

Der var faktisk så mange præmier at Tonny også kunne satte tombolaen i svingninger og give publikum endnu en lejlighed til at få adgang til spændende og mangeartede kulturelle oplevelser i Kulturbyen Næstved.

Aftenens side-kick Otto Kok Hansen (Niels-Peter Kløft) blev smidt ud i starten af arrangementet med fuld musik og bingoplader og brikker slået op i luften, da han gik Tonny Tombola på nerverne med sine Bingo-råb i utide. Han dukkede senere op som både Jørgen Boldøje fra Næstved Boldklub, der kom med fodbold billetter og satte gang i publikum: ”Dem der ikke hopper holder med Skive!” og senere kom ind som J. Nissen fra Dansk Folkemindesamlings Næstved afd. og delte billetter ud til Holmegård Værk. Den glade vinder af museumsbilletterne fik sig noget af en overraskelse, da hun også fik overrakt en kæmpenisse i menneskestørrelse fra Holme-Olstrups Julemuseum – det udløste aftenens største publikumsreaktion med grin og klapsalver.

Den smægtende musik var lagt i hænderne på den veloplagte og selvbrunede kitsch-duo ”Birger og Bonnie” (Martin Valsted og Camillé i Dali), der fik sat gang i publikum lige fra dørene til Teatersalen åbnede (kl. 19.37). De fik også et ”velsyngende” publikum med på både ”Mormors kolonihavehus” og ”Svantes lykkelige dag” og der blev i det hele taget sunget en hel del med fra publikum undervejs i duoens bredtfavnende repertoire.

Egnsteatret takker alle medvirkende - både på og bag scenen, vores medlevende publikum og ikke mindst alle vores kulturelle venner, der velvilligt sponsorerede de fantastiske præmier.

Og så lige en indrømmelse fra Tonny Tombola:

”Det er faktisk ikke Bingo, men Banko vi spiller. Bingo er den engelske variant med kvadratiske plader og kun 75 numre og nogle præmieregler som jeg er ret sikker på går over de fleste Næstvedgenseres forstand. Nej, vi spiller Banko med 90 numre og præmier for 1. række, 2. række og en fuld plade. Jamen hvorfor kalder I det så ikke Kulturbanko har nogen måske lyst at spørge? Og svaret: Kulturbingo ligger bare bedre i munden!”

Kom til Kulturbingo
torsdag d. 23. feb. 2023 kl. 20
KULTURBINGO - i TEATERSALEN v. Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved
Billetter

Om konceptet

”Gamle Ole”, ”Den tykke dame” og ”Nimmer nutten” Så er der Bingo!

Næstveds Internationale Egnsteater er klar med et helt nyt koncept med den energifyldte, slagfærdige og charmerede bingovært, Tonny Tombola i front. Tonny bakkes op af et galleri af skøre personager samt af musik, lys og lyd og fantastiske præmier - doneret af Næstveds kulturinstitutioner og andre lokale kulturaktører.

Udover at invitere publikum ind til en sjov og anderledes bingooplevelse ønsker Dansk Rakkerpak & Faster Cool med KULTURBINGO at skabe fokus på den brede og forskelligartede vifte af seværdige professionelle kulturtilbud indenfor både diverse kunstarter og sport, der eksisterer inden for kommunegrænsen!

Billetten inkluderer 3 spilleplader.

Spillested: Teatersalen – med indgang gennem Ny Ridehus’ foyer


Gevinsterne 6-4-2022 var sponsoreret af:

 • Arena Næstved
 • Rønnebæksholm
 • Holmegård Værk
 • Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • Team Fog Næstved
 • Næstved Teater
 • Teatret Aspendos
 • Næstved Kunstforening
 • Kongebryg
 • Gavnø Fonden
 • Lystløgneren/Humle Ølbar
 • Bio Næstved
 • NEMF (New Early Music Festival)
 • Vershuset
 • Næstved Boldklub

 

Kulturbingo 6-4-2022

foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen
foto: Jan Christensen