Kultursupper 2018

KULTURJULEFROKOST med Schwanzen Sänger Knaben 

Lørdag d. 8. december

Billetter af 200 kr. købes på www.billetten.dk eller på kulturcenterets billetkontor.

KULTURJULEFROKOST er en direkte forlængelse af DANSK RAKKERPAK & FASTER COOLs sagnomspundne KULTURSUPPE-koncept og publikum kan, hvis det lykkedes dem at passere det ophængte vasketøj, forvente at blive budt velkommen og bænket ved langborde med ternede duge af teatrets kompetente serveringspersonale Gustav Fleiner, Otto Kok Hansen og ”Vor Mor”, Esther Gider GodtFredsen, der uden slinger i valsen vil guide dem gennem aftenen labyrint af ritualer, fællessang og madoplevelser – den lækre julefrokostbuffet leveres af Buffetkøkkenet.

Aftenen kulminerer med den hellige treenighed i sanggruppen SCHWANZEN SÂNGER KNABEN, der leverer et dristigt, men smagfuldt show med julepul, andefedt, spejderlege, plejehjemsjulelir, svanserødkål, nissetamtam og meget mer’. Altsammen fremført med smukke, ofte smægtende harmonier, der ikke lader hverken juleøje (eller sæde) forblive tørt.

SCHWANZEN SÄNGER KNABEN besøgte vores KULTURSUPPE sidste efterår og lagde salen ned så vi ser frem til et gensyn med de glade syngebøsser!

Glæd jer og skynd jer at bestil billetter!

KULTURSUPPE med Pustelnik og Tingleff

Onsdag d. 21. november

KULTURSUPPE med Stand-up leveret af de herrer Valdemar Pustelnik og Jakob Tingleff.
Jacob Tingleff er en af dansk comedys mest rutinerede kunstnere. Han har adskillige onemanshows bag sig og har senest turneret landet rundt med "Ulige Uger". Jacob Tingleff leverer ikke stand-up i metermål. Han er eftertænksom, genial og nytænkende. Med ham er man sikret et show, der både byder på skæve vinkler, filosofiske betragtninger over livet og et dybere kig ned i den politiske petriskål.

Valdemar Pustelnik har siden 2009 optrådt på scener over hele landet. Som en af de få danske komikere herhjemme optræder han også på engelsk og har bl.a. optrådt på Edinburgh Fringe Festival i 2012, 2013, 2014 og 2015. Derudover har Valdemar optrådt i Krakow, Berlin, Lund, Malmø, Reykjavik, London og været på tour i Skotland. Valdemar har 3 soloshows i bagagen og et fjerde lige om hjørnet. I hans nye show ”Dansk, danskere, danskest” stiller Pustelnik skarpt på danskerne og danskheden.

Dansk Rakkerpak & Faster Cools garvede serveringspersonale vil servere Borsjtj – russisk rødbedesuppe og publikum vil sædvanen tro blive udsat for diverse hilse, spise og takkesangs-ritualer.

KULTURSUPPE – Specialudgave

Lørdag d. 6. oktober

Specialudgave af Dansk Rakkerpak & Faster Cools Kultursuppe i anledning af Soroptimist International Næstveds 60 års jubilæum.

KULTURSUPPE i Teatersalen med musiker og performer Kirstine Lindemann som” hovedret”.  

Soroptimist International Næstved har i anledning af 60 års jubilæet allieret sig med Dansk Rakkerpak & Faster Cools skøre serveringspersonale, der - udover at servere karrysuppen og udsætte publikum for diverse hilse, spise og takkesangs-ritualer - også vil stå for en festlig og overraskende uddeling af klubbens jubilæumslegater.

Om hovedretten: Kirstine Lindemann er blokfløjtenist, performer og skaber af musikteater. Hun er født og opvokset i Næstved og har studeret i Amsterdam, Malmö, Helsinki og Odense, hvor hun blev kandidat med topkarakter. Her færdiggør hun for tiden sin solistuddannelse som blokfløjtenist med speciale i musikteater.

Kirstine har turneret i det meste af Europa samt Sydafrika og er pt. aktuel med værket ”Other Eye” (af Zhao & Lindemann), der havde premiere i juli på de prestigefyldte Darmstädter  Ferienkursen i Tyskland. Værket er en af Kirstine Lindemanns første kompositioner og blev af pressen udråbt som festivalens højdepunkt. Igennem en årrække har hun været aktiv som den ene halvdel af duoen Tanzi & Manzi, der med støtte fra Statens Kunstfond i foråret turnerede på de danske asylcentre med forestillingen, ‘Sonateland’.

Til KULTURSUPPEN kommer Kirstine ganske alene og har lovet at optræde på slap line med alt hvad det indebærer af overmod, ulykker og ensomhed. Det kan kun blive en fest!

Varighed: ca. 3 timer

KULTURSUPPE med Carsten Islington

Torsdag d. 27. september 

KULTURSUPPE med historiefortælleren  Carsten Islington som hovedret. Han vil diske op med historier fra det virkelige liv under mottoet: “Ingen kan huske en vittighed, men alle kan huske en morsom historie. ”Carsten Islington har siden 1997 lavet tv og radio og optrådt over hele landet med røverhistorier fra det virkelig liv. Fra sin første uskyldige rene kærlighed; over tvivlsomme hårdtslående kvinder på Vesterbro; bedrevidende ensrettede Quinder i kollektiverne; tiden som borebisse i Sahara; trucker i Australien og alskens andre outrere jobs i alle verdenshjørner. Fra fattig kunstner i københavnske baggårde i indre by til dørmand på snedige skumle værtshuse. En masse fiaskoer og succeser som mand, kunstner og menneske og altid med en ufattelig selvdrift, stort mod, selvironi og humor.

Storby-cowboyen Carsten Islington er nu flyttet på landet og det er spændende hvilke historier han vil begunstige os med til Kultursuppen!

KULTURSUPPE med Mademoiselle Karen

Fredag d. 6. april

Vi afsluttede vi forårets KULTURSUPPER med fransk tema til ære for afdøde Prins Henrí. Der var pyntet op med tricolore-farver og der blev citeret fra prinsens righoldige digteriske produktion og vist eksempler på hans skulpturelle kunst. Dagens suppe var Creme Vichyssoise (fransk porre – og kartoffelsuppe) og kronen på værket var Mademoiselle Karen, der diskede op med finurlig kabaret-pop på fransk, dansk, engelsk og polsk. Alt gik op i en højere enhed denne aften og vi fik givet Prins Henrik en værdig afsked. Hans eftermæle er lige så sammensat som hans personlighed var. Uenighederne var store mellem ham og dansk befolkning og internt i regentparret, men han gav om nogen kongeriget Danmark kulør.

Steiner Steinmetz

Steiner Steinmetz

Aske Ebbesen

 Aske Ebbesen

KULTURSUPPE med Lystløgnerne

Onsdag d.28. februar

- Historiefortælling i særklasse

Lystløgnerne består af de to særdeles garvede fabulatorer Steiner Steinmetz og Aske Ebbesen, der begge er anerkendte navne på den danske fortællescene. De vil hver fortælle 2 historier - en sand og en falsk! Det bliver derefter publikums opgave at skille skidt fra kanel og finde ud af hvornår de talte sandt og hvornår de løb om hjørner med tilhørerne. Gætter man den rigtige kombination deltager man i konkurrencen om to fribilletter til næste omgang Kultursuppe.

Glæd jer til at blive forført af to fantastiske fortællere!

kultursuppe - crew

KULTURSUPPE er Næstveds internationale egnsteaters helt eget ”forsamlingshus-koncept” , hvor fællesspisning, hygge og underholdning i særklasse går op i en højere enhed.

Publikum bliver budt velkommen og placeret ved langborde af Dansk Rakkerpaks Kultursuppe-crew. Suppe-crewet bestående af Niels Grønne, Niels Peter Kløft, Camille í Dali og Kirsten Nottelmann Rav. De forvandler sig med falske overskæg, forlorne tænder, brystproteser m.m.m. til Gustav Fleiner, Otto ”Kok” Hansen, Sunshine og "Vor Mor” - alias Esther Gider-Godtfredsen. Crewet serverer først en aldeles glimrende omgang suppe og gennemgår diverse takke, skåle, hilse, sang og spise – ritualer med publikum. Derefter serveres ”hovedretten”, der hver gang er et show i særklasse med nogle af landets fremmeste kunstnere og ind imellem hentes der endda kræfter ind direkte fra udlandet!

Kultursuppe starter kl. 18:30 i teatersalen men dørene i Teatersalen åbnes allerede kl. 18:00. Vel mødt!

Billetter bestilles på www.billetten.dk

Kort video fra en Kultursuppe