MIT LIV SOM NIELS er et helt nyt forestillingsformat, der udspiller sig i en foredragsramme foran et stort filmlærred. Det er er både teater, foredrag, ”lysbilledshow”, historiefortælling og Stand Up i ét. Forestillingens hovedformål er at udbrede kendskabet til Niels. Ikke til Niels i bred forstand, men til lige præcis den Niels, der bærer efternavnet Grønne.

Niels har derfor været en tur ned af ”memory lane” og set på familiefotos, scrapbøger, slægtsbøger, familierelikvier, breve, m.m.  Han har besøgt sine barndomshjem, sin skole, sit gymnasium og sine tidligere arbejdspladser. Niels har endda fået taget flere forskellige gentest for at blive klogere på sin oprindelse – og ja, resultatet var overraskende!

MIT LIV SOM NIELS er - i ord og billeder - på en og samme tid Niels’ meget personlige historie og samtidigt en tidsfortælling med fokus på 60’erne – 80’erne, der får tilskuerne til at reflektere og tænke tilbage på deres eget liv.

MIT LIV SOM NIELS – Version 2.0 er ført ”up to date”, men er for 90% vedkommende identisk med den oprindelige udgave af MIT LIV SOM NIELS

Se trailer fra forestillingen:

 

Krediteringer

Af og med:
Niels Grønne

Instruktion:
Ina-Miriam Rosenbaum og Niels Grønne

Dramaturg:
Jane Rasch

Scenografisk konsulent: 
Julie Forchhammer

Teknik:
René Lützen

Kostumer:
Nadjaviga Vela Eviayea Jensen
torsdag d. 13. mar. 2025 kl. 20
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter er UDSOLGT
fredag d. 14. mar. 2025 kl. 20
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
lørdag d. 15. mar. 2025 kl. 17
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
søndag d. 16. mar. 2025 kl. 16
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
tirsdag d. 18. mar. 2025 kl. 20
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
onsdag d. 19. mar. 2025 kl. 20
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
torsdag d. 20. mar. 2025 kl. 20
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
fredag d. 21. mar. 2025 kl. 20
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
lørdag d. 22. mar. 2025 kl. 17
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
søndag d. 23. mar. 2025 kl. 16
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter
søndag d. 23. mar. 2025 kl. 18
Bådteatret, Nyhavn 16z, 1051 København K
Billetter

Anmelderklip fra Bådteatret, februar 2022

”I disse ”Se mig” og ”#Metoo” tider er det sjovt at opleve en forestilling som ”Mit liv som Niels”. ”Forestillingen er charmerende, fordi den er så anderledes og langt væk fra den feministiske, økologiske og småfrelste linje, som de allerfleste teaterfolk dyrker for tiden. For der skal budskabet gerne være pakket ind i computervolapyk eller lån fra kvalitetsstemplede forfattere. Men ikke her hos Niels. Her er en mand, nogle papkasser, et lysbilledlærred og en kasetteafspiller.”

"Det er en ærlig forestilling, der ved, hvad den står for – og det er ikke til at stå for."  

”Mit liv som Niels” er en rigtig turnéforestilling og ganske politisk ukorrekt om en mand, 61 år, tilfreds, rørig, med nogle ægteskaber og børn bag sig og vist et ønske om at være den evige gøgler."

★★★★★ Ulla Strømberg fra Kulturkupeen.dk  

https://www.kulturkupeen.dk/mit-liv-som-niels-gaestespil.../

 

”Mit liv som Niels er en fortælling om Niels Grønne fortalt af Niels Grønne med det formål at udbrede kendskabet til netop Niels Grønne. Men i virkeligheden handler det ikke kun om Niels Grønne, for Mit liv som Niels er lige så meget en fortælling om de tilfældige sammensætninger af mennesker og oplevelser som udgør et menneskes historier – og netop de historier er det der gør stykket til en fællesskabende, varm og underholdende forestilling.”

”Mit liv som Niels er et fletværk af humor, nostalgi og gode historier. Da forestillingen var slut, ville jeg gerne have hørt mere om Niels! Niels Grønne er nemlig en dygtig historiefortæller, som med god energi og stor opmærksomhed på sit publikum navigerede ubesværet mellem humor, alvor og hjertevarme. Niels Grønne er dygtig til at skabe et rum, hvor man som tilskuer føler sig hjemme …..”

🩸🩸🩸🩸🩸 Line Rolighed for Ungt Teaterblod 

https://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-mit-liv-som-niels.../

”Det er et pudsigt format, Niels Grønne har opfundet til lejligheden. Niels Grønne fortæller på en gang sin personlige historie og giver et tidsbillede af 1960-erne og 1970-erne, der vækker minder hos os, der er jævnaldrende. Hans tilgang til fortællingerne er gøglerens, og han gør kærligt grin med sig selv, når han danser eller løber over scenen. Der er en sødme over Niels. Han tager sig selv alvorligt, men er på ingen måde selvhøjtidelig. Der er en grundlæggende glæde ved livet og ved relationerne til de tre søskende, som har gjort ham til den person, han er. Det er en god ide at bruge gammeldags lysbilleder og underlægningsmusik spillet på kassettebåndoptager. Det er en fest.”

”Denne fusion af standup, foredrag og spoken word er et besøg værd. Man forlader teatret med en lille glad følelse indeni.”

★★★★ Pia Stilling for Kulturtid.dk 

https://kulturtid.dk/kabaret/mit-liv-som-niels/

 

”Niels slutter sin fortælling, da voksenårene begynder at blive til ægteskaber. Det er lidt ærgerligt for han er en humoristisk fortæller, der slagfærdigt karakteriserer sine nærmeste …. ”

”Tilbage står et scenisk causeri, skabt med små midler foran en stor billedskærm og med stumper af populærmelodier fra årene. Det hele er fikst og charmerende som god underholdning i et af Nyhavns kabaretskibe, hvor det normalt går uhøjtideligt til”.

★★★★ Knud Cornelius for Frederiksborg Amts Avis  

 

”Formålet med forestillingen er at udbrede kendskabet til Niels, og den ærlighed kan man kun have respekt for. Det er de færreste scenekunstnere, der slipper afsted med at være selvoptaget, og næppe nogen gør det med større lune end netop Niels Grønne”

”…. og når genoplevelsen af fortiden foregår så kærlig og præcis som her kan man godt leve med at det snarere er et stand-up foredrag end en ordinær teaterforestilling, vi er vidne til.”

★★★ Michael Søby for CPH

http://cphculture.dk/d254mitlivsomniels.html


Pressefotos

foto: Tomas Bertelsen
foto: Tomas Bertelsen
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography

Praktisk og teknisk info til bookere

Dansk Rakkerpak er egnsteater i Næstved Kommune. Teatret har sideløbende med sine aktiviteter i Næstved en omfattende turnévirksomhed i ind- og udland.

Aldersgruppe: For voksne.

Max antal tilskuere: 150 publikummer

Varighed: Ca. 60 min.

Både stationær- og turnéforestilling

Spiller kun indendørs

Strøm: Adgang til 230V / trebenet stik med jord

Mørklægning: Ja

Scenemål: Bredde: 6 m. / Dybde: 4 m. / Højde: 4 m.

Opsætning: 2 ½ time

Nedtagning:  1½ time

Hjælpere til ind- og udbæring: 1 person

Bemærk: Forestillingen leveres også i en ”forsamlingshus-version” tilpasset mindre scener.

Køb af turnéforestilling for max. 150 tilskuereSæson 2025 / 2026: Kr. 18.500 + momsSæsonrabat 2025 / 2026: 10% v. køb af 2 forestillinger på samme spilledag / spillested. 

Refusion: Forestillingen er med i Formidlingsordningen og er refusionsberettiget.

Turnéperiode: Oktober - november 2025 – og på forespørgsel.