Smalle voksenforestillinger

I samarbejde med Næstved Teater præsenterer vi en række ”smalle” voksenforestillinger i Teatersalen, Gl. Ridehus og Ny Ridehus.

Billetter købes hos Næstved Teater.

17. oktober 2023 kl. 20

 

Fjender / Dansk Rakkerpak

To fjender mødes i ”Ingenmandsland” mellem skyttegravene. Første verdenskrig har været i gang i 5 måneder. 1 million er døde. Hvem gør det første udfald? Tyskeren eller englænderen? Åndeløs spænding, men så … hilses der, vises billeder, spises delikatesser, skåles og …. spilles fodbold! Julefreden 1914 er indtruffet.
Der er igen krig i Europa. FJENDER er Dansk Rakkerpak & Faster Cools bud på en pacifistisk teaterforestilling med fokus på mennesket bag soldaten.

Instruktion
Folmer Kristensen
Medvirkende
Niels Grønne og Søren Møller Pedersen
Varighed
Ca. 75 min. uden pause
Bemærkninger
Spillested: Teatersalen, unummererede pladser; indgang via Teatersalens lille foyer.
Køb billetter
Billetter købes her


Læs mere om forestillingen

1. november 2023 kl. 20

 

Hvorfor mig? / Teater V

Hvorfor mig? er en hård og alligevel opløftende og underholdende monolog fyldt med overraskende scener, følelser, fakta og oplæg til debat. Med forestillingen sætter vi ord på det usigelige – og åbner en bred vifte af problematikker, oplevelser og erfaringer, der er forbundet med at få og have kræft – En diagnose hver tredje dansker rammes af i løbet af livet og som ca. 15.000 af os dør af om året. Sygdommen er den mest hyppige dødsårsag i Danmark. Den er blevet en del af vores liv – så vi kan ligeså godt tale om den. Vi skal tale om den og forholde os til den.

Instruktion
Kamilla Wargo Brekling
Medvirkende
Christina Selden
Varighed
Ca. 1 time uden pause
Bemærkninger
Spillested: Teatersalen, unummererede pladser
Køb billetter
Billetter købes her


Læs mere om forestillingen

15. januar 2024 kl. 20

 

Little Big Bang / Kånstkollektivet

Du inviteres ind i det nye, perfekte verdensforsøg!
Vi er tre mennesker, der er godt og grundigt trætte af verden. Alt er galt. Krig, fattigdom, klimakrisen, dårlig ånde, sexisme, racisme, for lidt plads i bussen, koriander og folk der har andre holdninger end en selv. Derfor foreslår vi en ny strategi; vi starter forfra!
I den nye verden kan du endelig leve dit liv i harmoni.
I den nye verden cykler du aldrig i modvind.
I den nye verden står vi ved det vi tror på (Men hvis du ændrer mening, er det selvfølgelig også helt okay.)
I den nye verden er du i sandhed lykkelig.
Little Big Bang foregår i et eksplosivt, fysisk og humoristisk univers fyldt med farver, fjerboaer og svære beslutninger. Vi følger tre menneskers rejse i skabelsen af en ny og ideel virkelighed. Men hvad sker der, når man vender verden ryggen til? Og er det overhovedet muligt at skabe en perfekt verden for alle?
En forestilling om at skabe den perfekte verden med uperfekte mennesker.
Me Lund i Teateravisen: ”Kånstkollektivets 'Little Big Bang' er en løst sammenføjet håndbog i overlevelse for unge, afmægtige sjæle, som er ved at gå helt til af utilfredshed over alt fra racisme og klimakrise til tidens elendige buskultur og for meget koriander i maden. Sjov, tankevækkende – og forsigtigt moralsk.


Medvirkende
Cecilie Haugaard Larsen, Rune Nis Klenø og Mathilde Bækmark
Varighed
Ca. 70 min. uden pause
Bemærkninger
Spillested: Teatersalen, unummererede pladser; indgang via Ny Ridehus’ foyer
Køb billetter
Billetter købes her

Læs mere om forestillingen

23. Januar 2024 kl. 20

 

Hvad fatter (og jeg) gør… / Teater Aspendos

“Jeg” er lykkeligt gift. Ved brylluppet citerede præsten H.C. Andersens Hvad Fatter gør …
Siden har "Jeg" kæmpet for at forstå historien, og hvad han kan bruge den til i sit eget liv. For er det, fatter gør, virkelig altid det rigtige? Og hvis det er, må man så sige det højt? Og hvad så med alt det, mutter gør? Jeg kæmper i det hele taget med at finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre for at opnå det perfekte parforhold og familieliv?

Jeg spekulerer over livets op og nedture og henter inspiration til det perfekte liv i gamle livskloge fortællinger … og sociale medier. Det bliver en samling fortællinger af forskellig oprindelse og karakter med det gennemgående lighedstræk, at de kredser omkring parforholdet og familielivets glæder og udfordringer, og at de ubesværet spejler “Jegs” eget liv.

Det er historier om mennesker, der knokler så hårdt for at opnå drømmen om det perfekte parforhold og familieliv, at de helt glemmer at nyde skønheden i det, de allerede har – ikke bare på Instagram, men i virkeligheden. Selv om ”den moralske pegefinger” er temmelig dårligt gemt, er der tale om en underholdende monolog fuld af humor og selvironi, og plads til poesi og eftertanke. Vi bevæger os frem og tilbage mellem et fantasifuldt, eventyrligt univers og nutids satiriske fortællinger, der giver plads til at reflektere over det moderne parforholds udfordringer.


Medvirkende
Steffen Sommerstedt og Benjamin Barfoed
Bemærkninger
Spillested: Teatersalen, unummererede pladser; indgang via Ny Ridehus’ foyer

Køb billetter
Billetter købes her


Læs mere om forestillingen